Шмигаль наголосив на важливості впровадження накопичувальної пенсійної системи

12:21, 14 сентября 2021
Прем'єр зазначив, що в Україні має розвиватись також третій рівень пенсійної системи — добровільні внески, які частково вже реалізуються.
Шмигаль наголосив на важливості впровадження накопичувальної пенсійної системи
Джерело фото: КМУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Відсутність накопичувальної пенсійної системи в Україні — це злочин проти держави й українців. На цьому наголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час пресконференції.

«Протягом попередніх 30 років через бездіяльність влади Україна не отримала накопичувального рівня пенсійного забезпечення. Власне, це одна з причин, чому сьогодні пенсія в Україні така, яка є, а не удвічі вища. Для того, щоб через 10-15 років українці могли мати достойну пенсію, сьогодні потрібно почати роботу із запровадження в Україні другого рівня пенсійної системи», — підкреслив глава Уряду.

Прем’єр-міністр зауважив, що важливо, аби люди відчули довіру до накопичувального рівня та пенсійної системи загалом. У подальшому, за його словами, в Україні має розвиватись також третій рівень пенсійної системи — добровільні внески, які частково вже реалізуються.

«У нас вже є декілька накопичених мільярдів гривень у приватних пенсійних фондах. Це дуже важливо, адже запровадження накопичувальної пенсії вирішує дві речі: забезпечення достойної пенсії та великий інвестиційний ресурс. За 15 років державні й недержавні пенсійні фонди накопичують від 40 до 50 мільярдів доларів», — відзначив Шмигаль.

Прем’єр-міністр також зауважив, що паралельно з пенсійною реформою слід розвивати фондовий ринок. У зв’язку з цим Уряд уклав меморандум з USAID, ЄБРР та Американською торговою палатою про створення й розвиток інфраструктури фондового ринку.

«Учора мали перемовини зі Світовим банком. Вони також готові активно долучатися до проекту розвитку фондового ринку й пенсійної системи другого рівня», — резюмував Шмигаль.

Раніше ми писали, який порядок перерахунку пенсій державним службовцям.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва