Неприпустиме таке ставлення, – Кулеба звинуватив ООН в ігноруванні саміту Кримської платформи

15:46, 16 сентября 2021
За словами глави МЗС, свідоме ігнорування ООН установчого саміту Кримської платформи демонструє як стан справ у самій організації, так і розуміння нею своєї ролі та місії у світі.
Неприпустиме таке ставлення, – Кулеба звинуватив ООН в ігноруванні саміту Кримської платформи
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 16 вересня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав ООН долучитися до зусиль Кримської платформи задля відновлення територіальної цілісності нашої держави.

Про це повідомляє урядовий портал.

«ООН проігнорувала саміт Кримської платформи 23 серпня і не була на ньому представлена. Це відбулося з абсолютно політичних мотивів. Ми будемо говорити з керівництвом організації про неприпустимість такого ставлення, адже ключовим завданням ООН є саме підтримка миру та безпеки».

За словами глави української дипломатії, свідоме ігнорування ООН установчого саміту Кримської платформи демонструє як стан справ у самій організації, так і розуміння нею своєї ролі та місії у світі.

«Це неправильне розуміння, яке ми будемо змінювати, тому що потрібно захищати принципи, а не інтереси окремих держав, які порушують міжнародне право», - наголосив Дмитро Кулеба.

Глава МЗС України також розповів, що на виконання завдань стратегії зовнішньополітичної діяльності України МЗС вже розпочало роботу над проектами оновлених «кримських» резолюцій Генеральної Асамблеї ООН: щодо порушень прав людини та щодо мілітаризації Криму та прилеглих морських акваторій.

«Безумовно, створення Кримської платформи надає додатковий імпульс для цієї роботи, додаткове «м’ясо» для текстів резолюцій», - резюмував Міністр.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Кулеба розповів про реакцію Росії на Кримську платформу: «Там палає».

Додамо, що оприлюднено повний текст Декларації, прийнятої на саміті.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області