Опалювальний сезон в Києві: КМДА закликала владу розібратися із тарифами

17:31, 23 сентября 2021
Місто виконало відповідні обрахунки економічно обґрунтованих тарифів для забезпечення ефективного механізму компенсації.
Опалювальний сезон в Києві: КМДА закликала владу розібратися із тарифами
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міська влада Києва прагне залишити тарифи на гарячу воду та опалення на рівні минулого року і не допустити їх збільшення, попри зростання вартості газу. Для цього на державному рівні необхідно прийняти вчасні управлінські рішення щодо компенсації тарифної різниці, повідомляє Київська міська рада з посиланням на заяву заступника голови КМДА Петро Пантелеєв.

Місто виконало відповідні обрахунки економічно обґрунтованих тарифів для забезпечення ефективного механізму компенсації.

Пантелеєв зазначив, що сьогодні, фактично на старті опалювального сезону, місто технічно повністю до нього готове.

«Якщо говорити про технічний бік – мережі, генерація, ТЕЦ і житлові будинки, то готовність їх до періоду теплопостачання, то їх готовність понад 85%. Технічних проблем немає і ми виконали усе, що запланували. Поточний рік є аномальним з точки зору ціни на газ, яка зросла у порівнянні з минулим роком. Для населення встановлена ціна на рівні 7,4 тис. грн/тис. куб, а для окремих категорій споживачів ціна зросла майже у 5 разів», - зазначив Пантелеєв.

За його словами, уряд спільно з органами місцевого самоврядування повинен розробили оптимальну модель компенсації різниці в тарифах. Крім того, чиновник нагадав, що аналогічна ситуація була минулого року і був підписаний меморандум щодо врегулювання проблемних питань. Відповідно до умов меморандуму, у Києві не відбулося зростання тарифів на тепло та гарячу воду попри зростання затрат теплопідприємств, зокрема, на закупівлю природного газу. Центральна ж влада взяла зобов’язання врегулювати питання компенсації різниці в тарифах, що виникає, але міста її так і не отримали.

Неприйняття такого рішення вчасно загрожує колосальними ризиками – як техногенними, так і економічними у вигляді банкрутства цілої галузі.

«Ми повинні прийняти своєчасні кроки в процесі ефективного діалогу, поставивши на перше місце інтереси населення», – підкреслив заступник голови КМДА.

Також «Судово-юридична газета» писала про підготовку до опалювального сезону: у Кабміні обговорили тарифи.

Крім того, ми повідомляли про те, що Київтеплоенерго примушує споживачів оплачувати вартість вкрадених лічильників.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України