Львівських тіктокерів покарають за імітацію викрадення людини

18:12, 30 сентября 2021
На чотирьох молодих людей, дівчину і трьох хлопців віком до 27 років склали адмінпротоколи за статтею про дрібне хуліганство.
Львівських тіктокерів покарають за імітацію викрадення людини
Джерело фото: blog.uamaster.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Чотирьом молодим львів’янам, які інсценізували викрадення людини у центрі Львова, загрожує штраф або громадські роботи. Під час зйомок відео для Tik-Tok хлопці силою запхали у автомобіль дівчину і втекли. Небайдужий перехожий повідомив про це поліцію і в місті оголосили план перехоплення. Коли ж виявилось, що викрадення львів’янки – це постанова, на чотирьох блогерів склали адмінпротоколи, пише «ZAXID.NET».

Суперечливий ролик у Львові знімали ще минулої п’ятниці, 23 вересня, а згодом його оприлюднили на Tik-Tok-сторінці одного з учасників ролика Андрія Гавриліва. На відео видно, що двоє чоловіків у балаклавах підбігли до дівчини, яка йшла у людному місці, неподалік Оперного театру, і силоміць заштовхали її у чорний Mercedes. При цьому дівчина кричала і пручалась. Після цього автомобіль швидко покинув місце події.

Перехожі не прийшли на допомогу дівчині, однак один з них подзвонив у поліцію. Як повідомила 30 вересня речниця поліції Світлана Добровольська, у місті одразу ввели спецоперацію з перехоплення автомобіля, а патрульна поліція розпочала пошуки машини.

«Надійшло повідомлення, що невідомі особи на проспекті Свободи силоміць заштовхали в автомобіль дівчину і втекли у невідомому напрямку. Звичайно поліцейські ввели спецоперацію, розпочався розшук. Патрульні поліцейські виявили водія і зупинили його», – розповіла Світлана Добровольська.

Автомобіль виявили в центрі орієнтовно за півгодини після дзвінка перехожого. Поліцейські встановили чотирьох осіб, які були в машині. Вони пояснили, що є блогерами і знімали відео для соцмереж. Таким чином інформація про викрадення людини не підтвердилась.

На чотирьох молодих людей, дівчину і трьох хлопців віком до 27 років склали адмінпротоколи за статтею про дрібне хуліганство.

Один з акторів цього відео Остап Оскар розповів журналістам телеканалу «Україна», що вони з друзями не очікували, що зйомки спровокують виклик поліції. За словами хлопця, вони мали на меті зняти соціальний ролик.

«Наші очікування були такі, що ми не доведемо зйомки до кінця – небайдужі люди включаться у процес і, відповідно, ми одразу пояснимо, що відбувається. Відбувалось все не так, як гадалося і ми зрозуміли, що перейшли певну межу», – пояснив він.

Чотирьом авторам відео загрожує або штраф 119 грн, або виправні роботи до 60 годин, або адміністративний арешт на 15 діб. Остаточне покарання блогерам обере суд.

Відео можна подивитись за посиланням

@andriy.gavryliv Викрадення людини у центрі міста#львів ♬ оригінальний звук - andriy.gavryliv

Також «Судово-юридична газета» писала, що російський тренер і футболіст подав до суду на Facebook, тому що його блокують через його прізвище.

Додамо, що Instagram зобов’яже вказувати свій вік.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області