Перевірка сертифікатів вакцинації в громадських місцях: ОАСК відкрив провадження у справі

13:21, 15 ноября 2021
ОАСК відкрив провадження у справі щодо оскарження окремих положень щодо перевірки COVID-сертифікатів.
Перевірка сертифікатів вакцинації в громадських місцях: ОАСК відкрив провадження у справі
Джерело фото: ОАСК
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі щодо оскарження окремих положень постанови № 1236 від 09.12.20 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Нагадаємо, з  відповідним позовом до Кабінету Міністрів України та Державної казначейської служби України звернувся житель Миколаєва. Про це повідомляє пресслужба Окружного адміністративного суду міста Києва.

Позивач, окрім іншого, просить суд скасувати п. 18 вказаної постанови в частині надання права працівникам Нацполіції, Нацгвардії, посадовим особам, уповноважених органами місцевого самоврядування, проводити на вулицях, у парках, інших громадських місцях (закладах громадського харчування, розважальних закладах, транспорті) вибіркову перевірку документів, а також документів, що підтверджують вакцинацію від COVID-19, негативний результат тестування або одужання особи від зазначеної хвороби у випадках, коли це є підставою для незастосування обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для відповідних рівнів епідемічної небезпеки. Серед інших вимог позову – стягнути з Державної казначейської служби України за рахунок бюджетних асигнувань КМУ 1 млн грн моральної шкоди на користь позивача.

Суд ухвалив розглядати справу за правилами загального позовного провадження та призначив підготовче засідання на 8 грудня 2021 року.

Нещодавно ми повідомляли про надходження до суду позовів щодо оскарження відсторонення від роботи через відсутність щеплення від COVID-19.

Раніше Судово-юридична газета» писала, що в суді оскаржують перевірку сертифікатів вакцинації в громадських місцях.

Додамо, що ОАСК просять визнати протиправним наказ МОЗ про перелік професій для обов’язкової вакцинації.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва