Уряд погодив законопроект щодо підвищення штрафів у сферах електроенергетики та теплопостачання

15:17, 24 ноября 2021
Згідно з документом, це сприятиме забезпеченню надійного та сталого функціонування сфер електроенергетики та теплопостачання.
Уряд погодив законопроект щодо підвищення штрафів у сферах електроенергетики та теплопостачання
Фото із відкритих джерел
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабмін погодив проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо врегулювання питань державного енергетичного нагляду (контролю) у середу, 24 листопада, пише «Інтерфакс – Україна».

Метою законопроекту, розробленого Міністерством енергетики, є приведення положень Кодексу у відповідність із законами про ринок електроенергії та про теплопостачання шляхом врегулювання питань, пов'язаних зі здійсненням держнагляду за технічним станом та організацією експлуатації енергообладнання та мереж, зазначається у пояснювальній записці до законопроекту.

Згідно з документом, це сприятиме забезпеченню надійного та сталого функціонування сфер електроенергетики та теплопостачання. Крім того, наголошується на необхідності перегляду розмірів штрафів за порушення у цих сферах, оскільки вони не відповідають сучасним вимогам і не мають каральної функції. 

За порушення нормативних актів із технічної експлуатації обладнання та мереж у сферах енергетики та теплопостачання пропонується штраф на рівні від 1 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, у той час як у чинному Кодексі максимальний штраф становить 10 неоподатковуваних мінімумів. Водночас повторне порушення протягом року вже оподатковуватиметься штрафом від 10 до 20 н. м. За невиконання вимог Держінспекції з енергонагляду вперше буде штраф від 10 до 20 н. м., за повторне порушення - від 20 до 50 н. м.

У чинному Кодексі максимальний штраф за порушення становить 10 н. м.

Такі штрафи встановлені і для підприємств електроенергетики, і для теплопостачання.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Рада зробила крок щодо внесення змін до законодавства у питанні розвитку систем накопичення енергії.

Крім того, Шмигаль повідомив, чи будуть віялові відключення електроенергії.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду