Visa та Mastercard знизили міжбанківські комісії

16:11, 26 ноября 2021
Розмір ставки внутрішньодержавних міжбанківських комісій інтерчейндж в Україні знизили до рівня 1,2%.
Visa та Mastercard знизили міжбанківські комісії
Фото із відкритих джерел
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національний банк констатує дотримання міжнародними платіжними системами Visa та Masterсard домовленостей щодо зниження комісій інтерчейндж.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

«Відсьогодні, з 26 листопада 2021 року, Visa та Mastercard знизили розмір ставки внутрішньодержавних міжбанківських комісій інтерчейндж в Україні до рівня 1,2%», - сказано в повідомленні.

Про це регіональні представництва компаній повідомили регулятору. Зниження розміру ставки комісій інтерчейндж відбулося в межах виконання умов Меморандуму про сприяння конкурентному платіжному ринку в Україні.

Зазначається, що передумовою зниження комісій стало надання Антимонопольним комітетом України 11 листопада 2021 року відповідного дозволу компаніям Mastercard та Visa на узгоджені дії у вигляді зменшення розміру внутрішньодержавних міжбанківських комісій.

«Національний банк позитивно оцінює продовження поступового зниження ставок для внутрішньодержавних операцій в Україні. Ми вважаємо, що подальша реалізація меморандуму дасть змогу збалансовано розвивати безготівкові розрахунки з урахуванням рівня охоплення громадян банківським обслуговуванням з одного боку і розвитку платіжної інфраструктури з іншого, – підкреслив заступник Голови Національного банку Олексій Шабан. – На нашу думку, це також вплине на зменшення банками-еквайрами тарифів для торговців, що, зокрема, сприятиме зниженню витрат бізнесу».

Також «Судово-юридична газета» писала, що був узгоджений підхід щодо поступового зниження граничного розміру ставок внутрішньодержавних міжбанківських комісій (інтерчейндж).

Крім того, ми повідомляли, як перевірити справжність банкнот та що робити з підробкою.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва