Судив на користь РФ: заочно судитимуть окупаційного «суддю»

19:21, 6 декабря 2021
Підозрюваний перейшов на службу до незаконно створених судових органів РФ.
Судив на користь РФ: заочно судитимуть окупаційного «суддю»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокуратура АР Крим та міста Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт стосовно окупаційного судді за фактом вчинення державної зради. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від дванадцяти до п'ятнадцяти років, – повідомляє Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Слідство встановило, що обвинувачений, після окупації півострова у 2014 році, перейшов на службу до незаконно створених судових органів та обійняв посаду голови «Джанкойського районного суду Республіки Крим».

Перебуваючи на посаді від РФ, «суддя» виніс постанови про визнання п’яти кримськотатарських активістів винними у, нібито, порушенні встановленого порядку організації чи проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи чи пікетуванн.

Йдеться про події 3 травня 2014 року, коли окупаційна влада незаконно заборонила в’їзд до Криму колишньому Голові Меджлісу кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву. Тоді, на знак протесту та виступаючи проти окупації, кримчани перекрили дорогу на кількох ділянках трас Сімферополь-Севастополь, Херсон-Джанкой-Феодосія-Керч, Сімферополь-Феодосія-Керч та ін.

Своїми діями та рішеннями обвинувачений надавав допомогу представникам держави-окупанта у переході судової системи України, що діяла на півострові, на відправлення правосуддя на підставі законодавства РФ.

Також «Судово-юридична газета» писала про наказ скласти зброю та не чинити опір під час окупації Криму: судитимуть екскомандувача ВМС України.

Крім того, в Україні за підбурювання до державної зради судитимуть топ-чиновника Чорноморського флоту РФ.

Додамо, що Генпрокуратура відстояла вирок для судді окупаційної влади РФ в Криму: 12 років позбавлення волі за держзраду.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки