Мін’юст публікуватиме дані щодо анулювання свідоцтв про право на зайняття нотаріальною діяльністю

09:43, 13 декабря 2021
Зміни спрямовані на удосконалення діяльності Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату, забезпечення прозорості та відкритості її роботи, а також на безперешкодний доступ громадян до інформації про нотаріусів.
Мін’юст публікуватиме дані щодо анулювання свідоцтв про право на зайняття нотаріальною діяльністю
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство юстиції України повідомило, що на офіційному вебсайті відомства буде публікуватися інформація щодо рішень про анулювання свідоцтв про право на зайняття нотаріальною діяльністю, прийнятих Вищою кваліфікаційною комісією нотаріату, з урахуванням вимог законодавства про доступ до публічної інформації, захист персональних даних та збереження нотаріальної таємниці, а також копії відповідних наказів Мін’юсту на підставі цих рішень. Про це йдеться у пресслужбі Мін’юсту.

«Такі зміни спрямовані на удосконалення діяльності Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату, забезпечення прозорості та відкритості її роботи, а також на безперешкодний доступ громадян до інформації про нотаріусів, яким анульовані свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю.

Відповідне рішення передбачено змінами до Порядку внесення Міністерством юстиції України, територіальними органами Міністерства юстиції або Нотаріальною палатою України подання про анулювання свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю та його розгляд Вищою кваліфікаційною комісією нотаріату, які набирають чинності з 11 грудня 2021 року», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про те, чи зобов’язаний нотаріус одержувати пояснення боржника щодо заборгованості.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва