Справа екскерівника «Херсонської ТЕЦ»: Верховний Суд залишив вирок без змін

16:14, 13 декабря 2021
Верховний Суд залишив для колишнього службовця покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.
Справа екскерівника «Херсонської ТЕЦ»: Верховний Суд залишив вирок без змін
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 13 грудня, Верховний Суд залишив без змін вирок Вищого антикорупційного суду та ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, якими колишнього керівника ПАТ «Херсонська ТЕЦ» Богдана Педченка визнано винуватим у зловживанні службовим становищем, що завдало багатомільйонних збитків. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Керівник ПАТ "Херсонська ТЕЦ" вчинив зловживання службовим становищем, всупереч закону надавши ТОВ "Квадро-Фінанс" 8,7 млн гривень безвідсоткової грошової допомоги», — йдеться у повідомленні.

Так, 7 липня 2020 року Вищий антикорупційний суд визнав колишнього посадовця винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк 3 роки.

А 15 березня 2021 року Апеляційна палата ВАКС підтримала позицію прокурора САП та відмовила стороні захисту у задоволенні апеляційної скарги, залишивши без змін вирок першої інстанції.

Верховний Суд погодився з доводами прокурора та залишив без змін вирок суду першої інстанції, залишивши для колишнього службовця покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Додається, що постанова Верховного Суду є остаточною та оскарженню не підлягає.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Апеляція ВАКС залишила чинним вирок колишньому керівнику «Херсонської ТЕЦ».

Додамо, що Вищий антикорупційний суд розглянув клопотання адвоката у справі колишнього генерального директора Херсонської теплоелектроцентралі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/suduaна Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва