Чи можуть відмовити в отриманні субсидії, якщо не платити аліменти

15:04, 29 декабря 2021
Субсидія не надається в певних випадках.
Чи можуть відмовити в отриманні субсидії, якщо не платити аліменти
Фото із відкритих джерел
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Щорічно на житлову субсидію розраховує чимала кількість громадян. Проте, як зазначають у Північно-Східному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції м. Суми, щоб отримати пільгу, потрібно дотриматися визначених у законодавстві критеріїв, зокрема – не мати аліментної заборгованості. Таке застереження передбачене Постановою Кабінету Міністрів України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України» від 14.08.2019 року № 807.

Відтак, згідно з положеннями цього нормативно-правового акту, субсидія не надається, якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства є особи, які, за даними Єдиного реєстру боржників, мають заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів понад три місяці.

Проте, ця норма має своє виключення та не стосується осіб, які є алко- або наркозалежними, що підтверджується довідкою від лікаря, осіб, до яких застосовуються заходи забезпечення кримінального провадження у вигляді відсторонення від роботи (посади), осіб, до яких застосовуються запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту або тримання під вартою.

Також «Судово-юридична газета» писала, що не випускали за кордон по роботі: як покарали божника з аліментів на Полтавщині.

Крім того, в Україні чоловік змінив ім’я та прізвище, щоб не платити аліменти на двох дітей.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва