В Україні чоловік змінив ім’я та прізвище, щоб не платити аліменти на двох дітей

16:12, 16 сентября 2021
Чоловіку таки довелось сплатити заборгованість у сумі 337 407 грн, а також штраф у сумі 39 000 грн та виконавчий збір у сумі 33 450 грн.
В Україні чоловік змінив ім’я та прізвище, щоб не платити аліменти на двох дітей
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Міністерстві юстиції України розповіли, що чоловік змінив своє ім’я та прізвище, щоб не платити аліменти на двох дітей. 

«Саме так вирішив зробити боржник, який повинен був щомісячно сплачувати 6 000 грн аліментів на 2 дітей, починаючи з грудня 2015 року.

Однак надурити виконавчу службу не вийшло. Під час виконання рішення суду державним виконавцем Шевченківського відділу державної виконавчої служби у місті Запоріжжі Південно-Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції м. Дніпро було встановлено факт зміни імені та прізвища.

Після підтвердження нових відомостей з Державного реєстру актів цивільного стану відносно боржника державним виконавцем повторно застосовано заходи, передбачені частиною 9 статті 71 Закону України «Про виконавче провадження». А саме: внесено боржника до Єдиного реєстру боржників та постановою державного виконавця накладено арешт на рахунки боржника. Крім того, винесено постанови про обмеження боржника у праві виїзду за кордон, у праві керування транспортними засобами, у праві користування зброєю та у праві полювання.

Оскільки боржнику було відмовлено в перетині кордону, він сплатив заборгованість у сумі 337 407 грн, штраф у сумі 39 000 грн та виконавчий збір у сумі 33 450 грн», — сказано у повідомленні.

Також «Судово-юридична газета» писала, як карають за несплату аліментів: роз’яснення Мін’юсту.

Крім того, ми повідомляли про те, що дитина вправі заявити вимогу про стягнення заборгованості за аліментами та пені за прострочення сплати – постанова суду.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва