Вимагали від 3 до 5 тисяч доларів: на Хмельниччині викрили схему введення в експлуатацію об’єктів будівництва

15:48, 14 января 2022
За винагороду зловмисники допомагали «вирішувати питання» ведення в експлуатацію об’єктів будівництва та подальшу їх реєстрацію права власності шляхом впливу на посадових осіб відомства у сфері архітектури.
Вимагали від 3 до 5 тисяч доларів: на Хмельниччині викрили схему введення в експлуатацію об’єктів будівництва
Джерело фото: Нацполіція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Хмельниччині викрили корупційну схему введення в експлуатацію об’єктів будівництва. Про це повідомляє пресслужба МВС.

Суми неправомірної вигоди за «вирішення» питань коливались від 3000 до 5000 доларів.

Зазначається, що організував протиправну схему місцевий підприємець. У спільники він залучив ще одного підприємця та державних реєстраторів однієї з об’єднаних територіальних громад. Між всіма учасниками були чітко розподілені ролі.

«За певну винагороду зловмисники допомагали «вирішувати питання» ведення в експлуатацію об’єктів будівництва та подальшу їх реєстрацію право власності шляхом впливу на посадових осіб відомства у сфері архітектури. Вартість таких «послуг» коливалася від 3000 до 5000 доларів», — йдеться у повідомленні.

13 січня поліцейські затримали організатора схеми та його спільника під час одержання чергової «траншу» у розмірі 1000 доларів. «Раніше, у листопаді та в грудні 2021 року, було задокументовано два факти отримання неправомірної вигоди - 3500 та 400 доларів», — зазначили у МВС.

Загальна сума, яку фігуранти отримали у якості неправомірної вигоди, складає 4900 доларів.

Одразу після затримання організатора у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України правоохоронці провели ряд санкціонованих обшуків. Йому вже повідомлено підозру за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 3-х до 8-ми років з конфіскацією майна. Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Хмельницька обласна прокуратура.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Києві затримано адвоката, яка вимагала 4 000$ за прийняття рішення у сфері патентування.

Додамо, що іноземний «студент» за 300 доларів намагався купити пропуск в Україну.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва