Ексголову тендерного комітету департаменту соцполітики КМДА та підрядника підозрюють в розкраданні 2,5 млн грн

12:40, 9 февраля 2022
Раніше за фактом розкрадання 2,5 млн грн прокуратура повідомила про підозру ексдиректору Департаменту соцполітики КМДА.
Ексголову тендерного комітету департаменту соцполітики КМДА та підрядника підозрюють в розкраданні 2,5 млн грн
Джерело фото: Київська міська прокуратура
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Правоохоронці повідомили про підозру в розкраданні 2,5 млн грн ексголові тендерного комітету департаменту соцполітики КМДА та одному з підрядників. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

«За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру ексголові тендерного комітету Департаменту соцполітики КМДА та керівнику підрядного підприємства за фактом привласнення коштів цільової програми «Турбота. Назустріч киянам», шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах, повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191 КК України)», — йдеться у повідомленні.

Згідно із матеріалами досудового розслідування, наприкінці 2018 року, ексдиректор Департаменту соцполітики у змові з головою тендерного комітету та підприємцем розробили злочинну схему заволодіння грошовими коштами, виділеними рішенням Київської міської ради в межах Київської міської цільової програми «Турбота. Назустріч Киянам».

Так, ексголова тендерного комітету забезпечив проведення двох тендерів за штучними умовами, у зв’язку із чим договори на поставку медичних виробів (засобів особистої гігієни) було укладено із підконтрольним підприємством, за завищеними цінами.

У такий спосіб ексдиректор Департаменту соцполітики, ексголова тендерного комітету та керівник підрядного підприємства привласнили грошові кошти територіальної громади на суму понад 2,5 млн гривень.

Зазначається, що раніше за фактом розкрадання 2,5 млн грн прокуратура повідомила про підозру ексдиректору Департаменту соцполітики КМДА.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що перед судом постане посадовець КМДА.

Крім того, експосадовця ДСА підозрюють у заволодінні понад 50 млн грн.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва