Експосадовця ДСА підозрюють у заволодінні понад 50 млн грн

14:44, 1 декабря 2021
Виникли питання до закупівлі судами обладнання для протоколювання судових засідань та відеоконференцій.
Експосадовця ДСА підозрюють у заволодінні понад 50 млн грн
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Колишньому посадовцю Державної судової адміністрації України повідомили про підозру в заволодінні 51 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Так, за процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру у заволодінні майже 51 млн гривень під час закупівлі обладнання для протоколювання судових засідань та відеоконференцій колишньому начальнику одного з управлінь Державної судової адміністрації України та його пособнику – керівниці приватного товариства – постачальника.

«Протягом 2016 – 2018 років на той час начальник одного з управлінь Державної судової адміністрації України спільно з очільницею та фактичним контролером приватного товариства організували закупівлі обладнання для потреб ДСА, а саме засобів протоколювання та фіксації судових засідань та проведення відеоконференцій. Проте в рамках досудового розслідування з’ясувалося, що умови тендерної документації заздалегідь погоджувалися співучасниками з метою недопущення до участі у торгах інших потенційних учасників та забезпечення перемоги одного суб’єкта господарювання, а саме обладнання було закуплено за завищеними цінами», — йдеться у повідомленні.

Відповідно до проведених експертиз, загальна сума збитків завданих Державній судовій адміністрації України складає майже 51 млн гривень.

Наразі дії підозрюваних інкриміновані за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що нардепу повідомили про підозру за недекларування 60 млн гривень.

Крім того, з'явились нові деталі справи щодо отримання суддею Господарського суду Сумської області хабаря в $4 тисячі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки