Нардепу повідомили про підозру за недекларування 60 млн гривень

18:40, 22 ноября 2021
Дії народного депутата кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 366-2 КК України.
Нардепу повідомили про підозру за недекларування 60 млн гривень
Фото із відкритих джерел
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє, що в понеділок, 22 листопада, прокурор САП за дорученням Генерального прокурора повідомив про підозру в умисному внесенні суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, чинному народному депутату.

Зазначається, що із засобів масової інформації у травні поточного року стала відома інформація про те, що народний депутат України 8 та 9 скликань вніс недостовірні відомості до декларації за 2020 рік.

У ході проведення досудового розслідування встановлено, що народний обранець у поданій декларації не зазначив інформацію про житловий будинок та земельну ділянку в Київської області, що перебували у його користуванні, а також належні майно та доходи, власником яких є особа, з якою він пов'язаний спільним побутом, має взаємні права та обов'язки. Зокрема йдеться про незадекларовані 13 квартир у столиці, 8 паркомісць, 2 будинки в елітному котеджному містечку під Києвом загальною площею понад 2 тис. кв. метрів, 27 земельних ділянок загальною площею близько 115 га у Київській області, дача, нежитлова нерухомість, дві автівки, частки у низці суб'єктів господарювання, доходи від продажу нерухомості. Загалом, депутат приховав майна на загальну суму майже 60 млн гривень, що більше ніж в 4 тис. разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб.

На сьогодні дії народного депутата кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366-2 КК України (в редакції Закону України № 1074-ХІ від 04.12.2020).

«Це перша вручена народному депутату підозра за ст. 366-2 після відновлення кримінальної відповідальності за внесення завідомо недостовірних відомостей до декларації», - сказано в повідомленні.

Також «Судово-юридична газета» писала, що на Одещині начальник одного із відділів поліції погорів на хабарі в $4 000.

Крім того, 9 листопада викрили суддю Чернігівського окружного адміністративного суду на одержанні 20 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки