«Жити залишилося максимум рік», — окупанти, що втекли з ЧАЕС, та трофеї є джерелами радіації

16:40, 13 апреля 2022
Денис Монастирський зазначив, що російські військові, відступаючи, «тягли з АЕС все – від посуду до запчастин і приладів».
«Жити залишилося максимум рік», — окупанти, що втекли з ЧАЕС, та трофеї є джерелами радіації
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вивезені із зони відчуження речі, як і самі окпанти-грабіжники, є пересувними джерелами радіації. Про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

«Спалена ворожа техніка, покинуті боєприпаси й речі окупантів на Чорнобильській АЕС – усе це свідчить про те, що вони не робили жодного «доброго жесту» і не відходили з Київщини зі своєї власної волі, як брешуть зараз їхні хазяї у Кремлі, а банально просто втікали», - написав Монастирський.

Він зазначив, що російські військові, відступаючи, «тягли з АЕС все – від посуду до запчастин і приладів. Тому і вони самі, і награбоване ними на станції, і їхня техніка є, по суті, пересувними джерелами випромінювання, які вражатимуть радіацією всіх довкола себе».

«За розрахунками спеціалістів, тим, хто копав там окопи, залишилося жити максимум рік», - наголосив міністр внутрішніх справ.

Він також зазначив, що наразі Чорнобильську АЕС охороняє Національна гвардія України. За його словами, Національна поліція документує злочини окупантів, а ДСНС України – рятувальники та піротехніки – обстежують та розміновують територію.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області