У Києві власники житла, які прихистили вимушених переселенців, отримають компенсацію

10:23, 23 мая 2022
Які документи необхідні для отримання компенсації.
У Києві власники житла, які прихистили вимушених переселенців, отримають компенсацію
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві власники житла, які прихистили вимушених переселенців, можуть отримати компенсацію від держави. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Так, містяни мають самостійно внести відомості про житло, доступне для безоплатного розміщення внутрішньо переміщених осіб, до веб-ресурсу «Прихисток».

Також ця інформація може бути внесена відповідною райдержадміністрацією після подання відповідної заяви власника житла.

Заяву в довільній формі із вказанням прізвища, ім’я та по батькові від кожної розміщеної особи потрібно подати до ЦНАПу за місцем розташування житлового приміщення.

Для отримання компенсації особа, що розмістила внутрішньо переміщених осіб, не пізніше ніж протягом п’яти днів з дня закінчення звітного місяця подає до ЦНАПу заяву за встановленою формою та пред’являє відповідні документи.

А саме:

- документ, який посвідчує його особу;

- документ, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням, або документ, що підтверджує повноваження представника власника;

- довідку внутрішньо переміщеної особи.

Заява розглядається протягом п'яти робочих днів з дня її отримання. Сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких житло надавалося для розміщення вимушених переселенців, з дня її розміщення, але не раніше дати взяття на облік внутрішньо переміщених осіб відповідним органом або через веб-портал «ДІЯ». Сума компенсації за кожен людино-день: 14,77 грн.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду