У Комітеті Ради визнали незадовільною роботу керівництва Держспоживслужби в деяких напрямках роботи

19:50, 20 июня 2022
Голова Комітету Олександр Гайду розповів, що роботу керівництва Держпродспоживслужби визнали незадовільною з кількох причин.
У Комітеті Ради визнали незадовільною роботу керівництва Держспоживслужби в деяких напрямках роботи
Джерело фото: depositphotos.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет з питань аграрної та земельної політики визнав незадовільною роботу керівництва Державної служби з питань безпечності харчових продуктів захисту споживачів в деяких напрямках роботи. Про це повідомляє Інформаційне управління Верховної Ради.

Зазначається, що відповідне рішення Комітет ухвалив під час засідання у режимі відеоконференції у п'ятницю, 17 червня.

Голова Комітету Олександр Гайду розповів, що роботу керівництва Держпродспоживслужби визнали незадовільною з кількох причин:

  • Через бездіяльність ДПСС підприємства, які вирощують тварин, не забезпечені вушними бірками. Це зупиняє переміщення та реалізацію худоби, а власники незареєстрованих тварин не можуть продати молоко та м’ясо;
  • ДПСС відмовляється реєструвати сільгосптехніку через необґрунтовані зауваження до форми сертифікатів затвердження типу;
  • Є зауваження до якості роботи ДПСС у рибній галузі. У той час, коли ДПСС мала б сприяти розширенню ринків збуту, відбувається перешкоджання господарській діяльності.

«Ми як депутати не можемо не реагувати на ситуацію, що склалася, тому вирішили звернутися до Кабінету Міністрів і вже чекаємо на відповідну реакцію. Ми не можемо ставити під удар питання продовольчої безпеки України, а особливо в той час, коли робота аграріїв є пріоритетом для всієї держави», - зазначив Олександр Гайду.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Рада прийняла Антикорупційну стратегію, що визначає найважливішим напрямком роботи очищення судової системи.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді