Замовне вбивство громадянина США: перед судом постануть організатор та співучасник

14:19, 23 июня 2022
Обвинувальний акт скеровано до суду.
Замовне вбивство громадянина США: перед судом постануть організатор та співучасник
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування у справі щодо замовного вбивства американця. Розслідування проводилось у співпраці з Посольством США в Україні та правоохоронними органами Сполучених Штатів. Повідомляє пресслужба ДБР.

Обвинувальний акт скеровано до суду.

«Зловмисник, який крім українського має громадянство США, вирішив замовити вбивство американця з особистих мотивів. Злочин планувався на території США у місті Балтимор штату Меріленд, виконавця замовник підшукав через свого знайомого в Україні. Як тільки виконавець знайшовся, обвинувачений приїхав до України обговорити з кілером строки, суму та спосіб вбивства. Життя іноземця було оцінено у 45 тис. доларів США.

При цьому вбивство мало бути виконано до визначеної дати, оскільки до цього часу замовник ще мав перебувати в Україні для забезпечення алібі», - розповідають у Державному бюро розслідувань.

Зазначається, що працівники ДБР запобігли злочину, імітувавши вбивство та зробили поставні фото, які посередник передав замовнику.

«Оплата відбувалася у два етапи. Виконавцю передали передоплату - 20 тис. доларів США. Ще 25 тис. замовник мав передати вже після виконання вбивства та надання фотографій, які це підтверджують», - йдеться у повідомленні: «Ініціатора вбивства та його співучасника затримали після передачі останнього траншу грошей у сумі 25 тис. доларів США».

Своєю чергою правоохоронні органи США, за повідомленням ДБР, вжили заходів на території Сполучених Штатів, завдяки яким вдалося зафіксувати протиправну діяльність вказаної групи осіб.

Після затримання співучасникам повідомлено про підозру та вони перебувають під вартою без права внесення застави.

«Замовник обвинувачується в організації закінченого замаху на вбивство, вчиненому на замовлення за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, пункти 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України), а співучасник - у пособництві закінченого замаху на вбивство, вчиненому на замовлення за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 15, пункти 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України)», - зауважили у ДБР.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Раніше ми писали про замах на вбивство громадянина США: суд взяв під варту замовника та співучасника.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська