Кабмін пропонує запровадити санкції проти ще однієї російської компанії та двох пов’язаних з нею юросіб

14:14, 23 июня 2022
Пропонується запровадити санкції терміном на 5 років стосовно державної компанії, частина якої належить «Газпрому».
Кабмін пропонує запровадити санкції проти ще однієї російської компанії та двох пов’язаних з нею юросіб
Джерело фото: kmu.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів пропонує Раді нацбезпеки та оборони запровадити сакції проти російської компанії «Роснефтегаз» та ще двох компаній, які контролюються вказаною юридичною особою терміном на 5 років. Відповідне рішення закріплене розпорядженням уряду №513 від 21 червня.

Згідно з документом на 5 років пропонується запровадити санкції проти компанії у зв’язку з вторгненням РФ. Обмеження передбачають: блокування активів, обмеження торговельних операцій в частині заборони експортно-імпортних операцій, операцій з переробки з підприємствами резидентами, анулювання ліцензій.

Цим же рішенням з аналогічною мотивацією пропонується запровадити санкції проти «Блекстоун Трейдінг Лімітед», що зареєстрована у Гонконзі. Вказана компанія, за даними уряду «приховано контролюється компанією «Роснефтегаз». Запропонований пакет обмежень подібний до «Роснафтогазу» і також на термін у 5 років

Крім цього під санкції через російське вторгнення може потрапити компанія «Татойл». Зазначається, що компанія «приховано контролюється компанією «Роснефтегаз» проти якої пропонується застосувати обмеження. Згідно з розпорядженнм пропонується застосувати такі санкції: блокування активів, обмеження торговельних операцій в частині заборони експортно-імпортних операцій, операцій з переробки з підприємствами резидентами, анулювання ліцензій терміном на 5 років

Роснефтегаз - російська холдингова компанія, що управляє активами в нафтогазовій галузі. "Роснефтегаз" є власником контрольного пакету акцій "Роснефти", 10,97% акцій "Газпрому", а також 26,36% акцій "Інтер РАО". 100% акцій «Роснефтегазу» належить державі в особі Федерального агентства з управління державним майном.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Президент України Володимир Зеленський запровадив санкції проти російських вишів та ректорів та заборонив будь-яку співпрацю з ними.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва