Спеціалісти перевірили якість води на пляжах Києва: результати

10:24, 29 июня 2022
На деяких пляжах виявлено невідповідність за показником «Лактозопозитивні кишкові палички (ЛКП)».
Спеціалісти перевірили якість води на пляжах Києва: результати
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві здійснює контроль показників води водних об’єктів м. Києва (місця відпочинку населення на водних об’єктах (пляжі) та місця (зони) відпочинку населення на водних об’єктах без купання).

Як повідомляє Держпродспоживслужба, за результатами досліджень проб води водних об’єктів, відбір яких проводився протягом червня поточного року фахівцями Державної установи «Київський міський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» виявлено невідповідність вимогам Гігієнічних нормативів якості води водних об’єктів для задоволення питних, господарсько-побутових та інших потреб населення, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 2 травня 2022 року №721 на наступних об’єктах:

«Невідповідність за показником "Лактозопозитивні кишкові палички (ЛКП)" виявлено на пляжах: "Венеція", "Веселка", "Дитячий", "Золотий", "Молодіжний", "Передмістна Слобідка", "Райдуга", "Тельбін", "Центральний", "Троєщина", "Галерний", "Вербний", "Пуща Водиця"та місця (зони) відпочинку без купання "Березняки", "Горбачиха", "Довбичка", "Русанівський канал", "Русанівська коса", "Русанівська протока", "Сонячна", "Осокорки", "Лісова", "Алмазна".

Невідповідність за показником "Біохімічне споживання кисню за 5 діб (БПК5)"виялено на пляжах: "Венеція", "Дитячий", "Золотий", "Молодіжний", "Передмістна Слобідка", "Райдуга", "Тельбін", "Троєщина", "Галерний", "Вербний", "Пуща Водиця".

Невідповідність за показником "Водневий показник (рН)"виявлено на пляжах: "Венеція", "Веселка", "Дитячий", "Золотий", "Молодіжний", "Передмістна Слобідка", "Райдуга", "Тельбін", "Центральний", "Троєщина", "Галерний", "Вербний", "Пуща Водиця"та місця (зони) відпочинку без купання "Сонячна", "Алмазна"», - сказано у повідомленні.

Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві про результати досліджень води водних об’єктів оперативно інформує Київську міську військову адміністрацію та комунальне підприємство «Плесо»  з метою невідкладного вжиття необхідних заходів та недопущення погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації в Києві.

Раніше ми писали, що у більшості водойм Київської області купатися небезпечно, – МВС.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва