Підбурювання до надання хабара начебто керівництву ОГП посадовцями установи: є нові деталі

11:48, 30 июня 2022
Прокурори САП прийняли рішення про завершення досудового розслідування.
Підбурювання до надання хабара начебто керівництву ОГП посадовцями установи: є нові деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 29 червня, прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури прийнято рішення про завершення досудового розслідування, яке проводили детективи НАБУ, у справі щодо підбурювання до надання неправомірної вигоди начебто керівництву Офісу Генерального прокурора заступником начальника відділу одного з підрозділів установи за пособництва його начальника. Про це повідомляє пресслужба САП.

«У ході досудового розслідування встановлено, що заступник начальника відділу одного з підрозділів Офісу Генерального прокурора за пособництва свого начальника підбурили громадянина до надання неправомірної вигоди начебто керівництву цієї установи за прийняття рішення про повернення 4 дороговартісних автомобілів (Mercedes-Benz S400 CDI, Porshe Macan GTS, Bentley Continental GT, Land Rover Range Rover), вилучених в ході обшуків, і подальше закриття кримінального провадження.

Кошти мали бути передані працівникам прокуратури із залученням посередника.

Начальнику відділу інкриміновано один епізод вказаного злочину, а саме пособництво до надання 100 тис. доларів США. Його дії кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України.

Його заступнику інкриміновано два епізоди вказаного злочину, а саме підбурювання до надання 100 і 150 тис. доларів США та шахрайство в особливо великих розмірах - ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 369, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України.

Дії пособника кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України.

На сьогодні матеріали кримінального провадження відкрито стороні захисту для ознайомлення.

Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду», — сказано у повідомленні.

Раніше ми писали, що 19 січня детективи Національного бюро за процесуального керівництва прокурорів САП та за сприяння Генеральної інспекції повідомили про підозру керівнику відділу Офісу Генерального прокурора у підбурюванні до надання неправомірної вигоди.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва