Виробництво та продаж тютюновмісних виробів для електричного нагрівання: у ДПС нагадали про ліцензування

14:38, 8 июля 2022
З 1 липня запроваджено ліцензування виробництва та продажу тютюновмісних виробів для електричного нагрівання (ТВЕН).
Виробництво та продаж тютюновмісних виробів для електричного нагрівання: у ДПС нагадали про ліцензування
Джерело фото: km.tax.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що з 01 липня 2022 року набули чинності зміни до Закону України від 19.12.1995 № 481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального», внесені Законом України від 02.12.2020 № 1019-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження обігу підакцизних товарів, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння та посилення контролю за продажем таких товарів».

«Відповідно до внесених змін, "тютюнові вироби" - це сигарети з фільтром або без фільтру, цигарки, сигари, сигарили, а також люльковий, нюхальний, смоктальний, жувальний тютюн, махорка та інші вироби з тютюну чи його замінників для куріння, нюхання, смоктання, жування чи нагрівання  (абз. 11 ст.  Закону № 481).

Отже, з 01 липня 2022 року на тютюновмісні вироби для електричного нагрівання (ТВЕН) за допомогою підігрівача з електронним управлінням поширюються вимоги Закону № 481 щодо, зокрема, але не виключно:

- ліцензування виробництва, оптової та роздрібної торгівлі (ст. 2 – 3, ст. 15 Закону № 481);

- атестації виробництва на відповідність вимогам, що встановлені чинними законодавчими актами України щодо забезпечення життя та здоров'я людей, охорони навколишнього природного середовища, повного технологічного циклу виробництва тютюнових виробів, а також відповідність санітарним, пожежним, екологічним нормам і правилам (ст. 8 Закону № 481);

- притягнення до відповідальності за порушення норм Закону № 481 (ст. 17 Закону № 481)», - сказано у повідомленні.

Також ми писали, що Податкова пояснила, як суб’єкти господарювання роздрібної торгівлі визначають ціну продажу сигарет та рідин для електронних сигаретах.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду