Боррель: Рада міністрів ЄС обговорить збільшення військової допомоги Україні

15:50, 18 липня 2022
Рада міністрів ЄС може прийняти рішення щодо продовження підтримки України.
Боррель: Рада міністрів ЄС обговорить збільшення військової допомоги Україні
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Рада міністрів ЄС із закордонних справ може прийняти рішення щодо продовження підтримки України, зокрема і шляхом надання їй військової допомоги, та розгляне шляхи підвищення ефективності санкцій проти Росії. Про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, передає Укрінформ.

«Неминуче Україна знову буде в порядку денному. Ми маємо намір вислухати міністра закордонних справ Дмитра Кулебу, який пояснить нам ситуацію на місцях. Ми обговоримо, я б не сказав новий пакет, але шляхи покращення імплементації вже запроваджених санкцій… Ми подивимося, як продовжувати підтримувати Україну. Ми обговоримо збільшення військової допомоги для України. Я переконаний, що міністри зможуть досягти політичної згоди навколо цього», - заявив високий представник ЄС.

Він нагадав, що протягом попереднього тижня разом з Єврокомісією представив нові пропозиції щодо підвищення ефективності обмежувальних заходів проти Росії. Однією із найбільш важливих є пропозиція про заборону на постачання російського золота.

«Головне – щоб санкції були ефективними. Триває широке обговорення – наскільки ефективними вони є, чи ці санкції вражають нас більше за Росію. Деякі європейські лідери говорять, що санкції були помилкою… Я не думаю, що це було помилкою. Це було тим, що ми мали зробити, і ми будемо продовжувати це робити», - заявив Боррель.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду