У США видали ордер на арешт приватного літака російського олігарха вартістю $90 млн

14:26, 9 серпня 2022
В ордері зазначено, що мільярдер Андрій Скоч підпадає під персональні санкції, запроваджені США проти низки російських політиків та олігархів як до, так і після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, а також підозрюється у відмиванні грошей.
У США видали ордер на арешт приватного літака російського олігарха вартістю $90 млн
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Департамент юстиції США виписав ордер на арешт літака Airbus A319, який, за даними Вашингтона, належить російському мільярдеру і депутату Державної думи РФ Андрію Скочу.

В ордері зазначено, що Скоч підпадає під персональні санкції, запроваджені США проти низки російських політиків та олігархів як до, так і після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, а також підозрюється у відмиванні грошей.

Вартість літака оцінюють у понад 90 мільйонів доларів. У повідомленні Департаменту юстиції помічник директора ФБР Майкл Дрісколл заявив, що санкції уряду США і робота ФБР «мають продемонструвати олігархам, які підтримують російську військову агресію, що вони не є недоторканними».

Скоч арешт літака наразі не коментував. Його представники ніколи не коментували належність літака. Де зараз перебуває борт – не повідомляють. Інформація про нього прихована у кількох популярних сервісах відстеження перельотів. Журнал Forbes писав у 2019 році, що лайнер часто буває в аеропорту Внуково.

А. Скоч був депутатом Держдуми РФ з 1999 по 2019 роки, і був знову обраний до Думи 2021 року від владної партії «Єдина Росія». Він займає 26 місце у російському списку журналу Forbes, його статки видання оцінило в 4,7 мільярда доларів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду