Великі європейські держави «не встигають» за військовою допомогою, що надходить із США, — Politico

12:00, 18 серпня 2022
Politico пише, що великі європейські держави «не встигають» за військовою допомогою, що надходить із Великої Британії, Польщі та США.
Великі європейські держави «не встигають» за військовою допомогою, що надходить із США, — Politico
Джерело фото: defence-ua.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Великі європейські держави «не встигають» за військовою допомогою, що надходить із США, Великобританії та Польщі, повідомляє видання Politico і пише, що у липні «шість найбільших країн Європи не пропонували Україні жодних нових двосторонніх військових зобов'язань», та посилається на дослідження Кільського інституту світової економіки.

Західні союзники зустрілися минулого тижня у Копенгагені, щоб обговорити підтримку України. Йшлося про 1,5 мільярда євро.

Як зазначив Крістоф Требеш, глава групи Ukraine Support Tracker, європейські країни повинні розглядати війну в Україні «як більш схожу на кризу єврозони або пандемію коронавірусу, дві події, які спонукали континент спрямувати сотні мільярдів на заходи екстреного фінансування».

Як пише Politico, Требеш вказав на фонд відновлення після пандемії ЄС, який охоплює приблизно 800 мільярдів євро у вигляді позик та грантів. Загальна європейська допомога Україні «поки що становить лише малу частину цієї суми».

Міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс сказав Рolitico, що такі країни, як Франція та Німеччина, повинні робити більше для боротьби України з Росією.

Колишній міністр оборони Естонії Ріхо Террас, нині член Європарламенту, сказав, що Європі потрібно «прокинутися».

Даніель Фіотт, європейський оборонний аналітик із Vrije Universiteit Brussel, зазначив, що «Україні потрібне обладнання, а не гаряче повітря».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва