У Євросоюзі пропонують відмовитися від принципу одностайності в питаннях санкцій проти РФ, — Reuters

14:49, 14 жовтня 2022
Під час голосувань по питаннях зовнішньої політики в ЄС вимагається одностайна згода всіх держав-членів блоку.
У Євросоюзі пропонують відмовитися від принципу одностайності в питаннях санкцій проти РФ, — Reuters
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Основні лівоцентристські партії Європи вважають, що Євросоюз має поступово перейти від припципу одностайності до голосування більшістю в деяких сферах зовнішньої політики. Про це йдеться у проекті документа регіональної групи Партії європейських соціалістів (PES), передає агентство Reuters.

Під час голосувань по питаннях зовнішньої політики в ЄС вимагається одностайна згода всіх держав-членів блоку. За словами критиків, такий механізм ускладнює ухвалення рішень і є особливо проблематичним за часів серйозних криз, таких як війна Росії проти України.

Проте невеликі країни, як правило, побоюються, що їхні національні інтереси не будуть захищені без права вето.

Як зазначає видання, 14 жовтня в Берліні починається дводенний саміт PES. Серед соціалістичних лідерів, які, як очікується, відвідають саміт, – глави урядів Іспанії, Португалії, Швеції, Норвегії та Фінляндії.

Лівоцентристські партії входять до складу 13 із 27 урядів ЄС. До них належить також тристороння коаліція Німеччини під керівництвом канцлера соціал-демократа Олафа Шольца, який 15 жовтня виступить із ключовою промовою.

Відповідно до проекту заключної заяви саміту PES, європейські соціалісти також вважають, що правила ЄС щодо національної державної допомоги мають бути пом'якшені. Це дозволить мати більше фінансових можливостей для боротьби з руйнівними наслідками нинішньої енергетичної кризи.

Згідно з документом, слід обмежити спекуляції на енергетичних ринках та запровадити цінові обмеження в енергетичному секторі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва