У Великій Британії забороняють одноразовий пластик: що ввійшло у стоп-лист

21:40, 16 січня 2023
Із жовтня 2023 року низка непереробних пластикових виробів на кшталт тарілок, підносів і паличок для повітряних куль буде заборонена.
У Великій Британії забороняють одноразовий пластик: що ввійшло у стоп-лист
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Одноразовий пластиковий посуд у Великій Британії буде під забороною з жовтня 2023 року. Заяву про майбутні зміни зробила міністр довкілля, продовольства та сільського господарства Великої Британії Тереза Коффі.

Так, із жовтня 2023 року низка непереробних пластикових виробів на кшталт тарілок, підносів і паличок для повітряних куль буде заборонена. Так уряд Великої Британії хоче зменшити темпи забруднення планети.

«Ми прислухалися до думки громадськості, і ці нові заборони на використання одноразового пластику продовжать нашу життєво важливу роботу із захисту навколишнього середовища для майбутніх поколінь», —заявила вона, додавши, що пишається роботою, яку вона вже зробила для захисту навколишнього середовища, в тому числі, заборонивши мікробусини та обмеживши використання пластикових соломинок.

Шотландія та Уельс вже ухвалили аналогічні закони.

Щорічно у Великій Британії використовується близько 2,7 мільярда одиниць одноразових столових приладів та 721 мільйон одноразових тарілок, при цьому переробляється лише один із десяти використаних виробів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду