Холера може стати глобальною проблемою: ВООЗ повідомила про сплеск захворюваності

10:18, 23 березня 2023
Вже 24 країни повідомляють про випадки зараження людей на своїй території.
Холера може стати глобальною проблемою: ВООЗ повідомила про сплеск захворюваності
Фото: un.org
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оцінила ризик холери на глобальному рівні як дуже високий через зростання кількості спалахів хвороби. Про це йдеться на офіційному сайті організації.

«Світ стикається зі сплеском захворюваності на холеру, яка зачіпає навіть країни, в яких ця хвороба не спостерігалася десятиліттями. Роки прогресу у боротьбі з цією віковою хворобою зникли. Хоча ситуація є безпрецедентною, урок, який слід винести, не новий: безпечна питна вода, санітарія та гігієна є єдиними довгостроковими та стійкими рішеннями для припинення цієї надзвичайної ситуації з холерою та запобігання майбутнім», – йдеться у доповіді.

У ВООЗ зазначили, що для запобігання спалахам у майбутньому країнам необхідні надійні системи епіднагляду за громадською охороною здоров'я, що дозволяють швидко виявляти та підтверджувати випадки захворювання на холеру та вживати негайних заходів.

Країнам, у яких продовжуються широкомасштабні спалахи, потрібна негайна підтримка для відстеження та подолання поточної кризи.

Як йдеться у доповіді, необхідні довгострокові інвестиції в інфраструктуру, пов'язану із забезпеченням населення водою, можуть насамперед запобігти спалахам холери.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва