У Південній Африці вирішили, що країна має вийти з Римського статуту

17:48, 25 квітня 2023
Правляча партія ПАР ухвалила рішення про вихід країни із Міжнародного кримінального суду, ордер якого дозволяє арештувати путіна.
У Південній Африці вирішили, що країна має вийти з Римського статуту
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Правляча партія ПАР «Африканський національний конгрес» ухвалила рішення про те, що Південна Африка має вийти з Римського статуту. Про це заявив президент ПАР Сиріл Рамафоса, передає Barron's.

Так, у березні Міжнародний карний суд видав ордер на арешт путіна. Це означає, що Преторія, де цього року відбудеться саміт блоку Бразилії, росії, Індії, Китаю та ПАР, має затримати його після прибуття.

«Так, правляча партія ухвалила рішення про те, що вихід Південної Африки з Римського статуту є розсудливим», - сказав президент.

Рамафоса сказав, що рішення, ухвалене після засідання «Африканського національного конгресу» у вихідні дні, було ухвалене в основному через те, що суд сприймається несправедливим стосовно деяких країн.

«Ми хотіли б, щоб це питання про несправедливе звернення було належним чином обговорено, але тим часом правляча партія ще раз вирішила, що має бути вихід», - додав президент ПАР.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді