Сейм Польщі ухвалив резолюцію про членство України в НАТО

20:55, 16 червня 2023
Сейм Республіки Польща повністю підтримує європейські та євроатлантичні прагнення України.
Сейм Польщі ухвалив резолюцію про членство України в НАТО
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Сейм Республіки Польща ухвалив резолюцію на підтримку вступу України до Північноатлантичного альянсу. Про це повідомив спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук.

«Сейм Республіки Польща повністю підтримує європейські та євроатлантичні прагнення України. Дякую за прийняття резолюції на підтримку вступу України в НАТО», — зазначив він.

У документі наголошується, зокрема, що сьогодні Україна захищає не лише свою державність, а й спільні цінності, такі як демократія і порядок, заснований на міжнародному праві.

Також зазначається, що вступ України буде вигідним Альянсу з військової точки зору.

Згідно з резолюцією, майбутній саміт у Вільнюсі має вирішальне значення для відносин НАТО й України та повинен стати місцем дебатів про їхнє майбутнє. Процедура запрошення до Альянсу Фінляндії та Швеції може бути застосована також до України.

У документі вказано, що Сейм підтримуватиме зусилля для посилення політичної і практичної співпраці між Альянсом й Україною та для побудови консенсусу щодо вступу України до НАТО.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду