Німеччина і Франція проти продовження обмежень на експорт українського зерна до 5 країн ЄС

17:56, 25 липня 2023
Німеччина та Франція не вважають доцільними обмеження на експорт української агропродукції.
Німеччина і Франція проти продовження обмежень на експорт українського зерна до 5 країн ЄС
Джерело фото: Agravery.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Німеччина та Франція виступили проти розширення обмежень на експорт українського зерна в п’ятьох східноєвропейських країнах – до Угорщини, Польщі, Словаччини, Румунії та Болгарії, – повідомляє Alarabiya news.

Блок із 27 країн знизив мита на український експорт після тотального вторгнення росії, намагаючись допомогти Києву отримати життєво важливі доходи. Але країни ЄС, розташовані вздовж кордону світового аграрного центру, почали забороняти імпорт після того, як їхні фермери протестували проти того, що надлишок українського зерна знижує ціни.

Міністр сільського господарства Німеччини Джем Оздемір заявив, що Європейська комісія повинна чітко дати зрозуміти, що будь-яке продовження обмеження неможливе.

Міністр сільського господарства Франції Марк Фесно заявив, що не може бути ніяких односторонніх заходів, «ніяких індивідуальних авантюр, тільки колективна відповідь на виклик дестабілізації ринків».

Речниця Єврокомісії Міріам Гарсія Феррер заявила, що Брюссель «дуже інтенсивно» працює з п'ятьма країнами-членами ЄС та Україною, намагаючись знайти рішення, зазначивши, що такі заходи є цільовими і тимчасовими.

Вчора Володимир Зеленський різко відреагував на плани продовжити блокування експорту українського зерна, заявивши, що блокування експорту української агропродукції суходолом після 15 вересня у жодному вигляді неприпустиме.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва