Республіканці США готові підтримати допомогу Україні, проте є умови

13:58, 1 листопада 2023
Конгресмен Майк Гарсіа вимагає від адміністрації Байдена «стратегії перемоги» України.
Республіканці США готові підтримати допомогу Україні, проте є умови
Джерело фото: uraua.info
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Республіканській партії висловлюють свою готовність підтримати Україну за умови, що адміністрація президента США Джо Байдена продемонструє їм «стратегію перемоги» та виконає низку інших умов. Конгресмен-республіканець Майк Гарсіа зі штату Каліфорнія оприлюднив вимоги до адміністрації для подальшої підтримки України.

На думку Гарсіа, стратегія Байдена щодо надання допомоги Україні «так довго, як буде потрібно» не є достатньою. Він вимагає, щоб адміністрація розробила «стратегію перемоги» з чіткими оцінками, метою та критеріями завершення війни.

Гарсіа вважає, що потрібно встановити «розумні та раціональні умови» для надання додаткових інвестицій в Україну. Він сформулював п'ять таких умов:

  • Президент Байден і президент Зеленський мають представити Конгресу США актуальну стратегію перемоги з чіткими цілями та критеріями завершення війни.
  • Необхідно уточнити приблизну вартість цієї стратегії перемоги. Вимоги щодо конфіденційної інформації та додаткових запитів, які в середньому складають $12 мільярдів на місяць, вважаються неприйнятними.
  • Президент Байден та міністр Остін повинні чітко інформувати американську громадськість про статус війни в Україні, у тому числі про прогрес України, причини сучасної ситуації та плани щодо «весняного контрнаступу».
  • Необхідно пояснити, чому необхідні майбутні інвестиції США в Україну та уточнити, яку зброю буде надано і як вона допоможе перемогти в війні. Також важливо отримати оцінку того, яка зброя не була надіслана, але могла б змінити траєкторію війни.
  • Президент Байден і міністр Остін повинні представити Конгресу список зброї, яка не була надана Україні, але могла б бути ефективною для виходу із поточної ситуації.

Гарсіа визначає як надто радикальними як «стратегію необмеженої допомоги Україні», так і «стратегію ні долара більше».

Підписуйтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України