Італія може стати першою країною, яка заборонить синтетичну їжу

16:15, 6 листопада 2023
Італія планує заборонити синтетичні продукти харчування.
Італія може стати першою країною, яка заборонить синтетичну їжу
Зображення: freepik.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Італія планує заборонити синтетичну їжу, ставши першою країною в світі, яка зробила це. Про це заявив міністр сільського господарства Італії Франческо Лоллобрігіда, пише «Euractiv».

У понеділок, 6 листопада, у нижній палаті парламенту має бути обговорений законопроєкт, який забороняє виробництво, імпорт і маркетинг харчових продуктів, виготовлених у лабораторіях.

На заході під назвою «Традиції та інновації: консервативне майбутнє для європейських фермерів» провідні консервативні політики обговорили виклики та можливості, пов’язані з європейським регулюванням і співпрацею у тваринництві, сільському господарстві та зеленій економіці. Міністр сільського господарства Італії Франческо Лоллобрігіда та єврокомісар з питань сільського господарства Януш Войцеховський були присутні дистанційно.

«Італія стане першою країною, де не буде синтетичних продуктів харчування, і вона хоче подати приклад того, як це можна регулювати», — сказав Лоллобрігіда.

«Ми обрали принцип обережності […] Якість їжі є фундаментальною, і ми не можемо погодитися, щоб суспільство було розділене надвоє, коли якісна їжа виробляється лише для багатої еліти. Ми переконані, що всі повинні мати можливість добре харчуватися», – додав міністр.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська