Місцеві вибори у США можуть стати дзеркалом президентських перегонів

11:42, 8 листопада 2023
Результати місцевих виборів у США можуть стати важливим сигналом щодо президентських виборів 2024 року.
Місцеві вибори у США можуть стати дзеркалом президентських перегонів
Джерело фото: АР
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

7 листопада відбулися вибори губернаторів Кентуккі та Міссісіпі. Губернатор Кентуккі від Демократичної партії Енді Бешир і губернатор від Республіканської партії Міссісіпі Тейт Рівз перемогли на переобранні, а виборці в Огайо схвалили конституційну поправку, що гарантує право на аборт та інші форми охорони репродуктивного здоров'я. У Вірджинії демократи перемогли на парламентських виборах, завдавши удару по губернатору Республіканської партії Гленну Янгкіну. Про це повідомляє «Голос Америки».

У Кентуккі, губернатор Енді Бешир від Демократичної партії балотувався на другий термін та зміг перемогти свого конкурента, генерального прокурора Деніела Кемерона від Республіканської партії. Бешир отримав підтримку завдяки своїй економічній політиці та заходам щодо боротьби зі стихійними лихами у штаті.

В Міссісіпі, губернатор Тейт Рівз від Республіканської партії також балотувався на другий термін та зміг перемогти свого супротивника, демократа Брендона Преслі. Попередні опитування вказували на перевагу Рівза, а також він отримав підтримку колишнього президента США Дональда Трампа.

В США вважають, що наслідки виборів можуть справити вплив на майбутні президентські перегони 2024 року, називаючи це голосуванням «проміжним вердиктом» для адміністрації Джо Байдена.

У Вірджинії визначатиметься доля всіх 40 місць в місцевому Сенаті та 100 місць в Палаті представників. Представники Демократичної партії намагаються втримати їхню більшість у Сенаті та отримати більшість у Палаті представників, де дотепер контроль був за Республіканською партією – 52 проти 48.

Президент Джо Байден та віцепрезидентка Камала Гарріс висловили підтримку кандидатам-демократам у Вірджинії.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України