Країни НАТО дали рекомендації Україні щодо вступу в Альянс

13:51, 29 листопада 2023
НАТО обговорили та дали рекомендації щодо ряду реформ, які має здійснити Україна на шляху до членства.
Країни НАТО дали рекомендації Україні щодо вступу в Альянс
Джерело фото: armyinform
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністри закордонних справ країн НАТО у Брюсселі 29 листопада обговорили рекомендації для України щодо необхідних первинних реформ для подальшого вступу до Альянсу. Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг після засідання Ради Україна-НАТО.

«Ми обговорювали членство в НАТО і ми дали рекомендації щодо первинних реформ, які мають бути в Україні, включаючи боротьбу з корупцією та підтримку прав людей. І Україна зараз набагато ближче до НАТО як ніколи раніше. І ми далі підтримуємо її боротьбу за свободу та її шлях до НАТО», - заявив він.

Столтенберг підкреслив, що вразив його загальний прогрес України у впровадженні цих реформ, особливо в умовах агресії рф.

«Були конкретні зміни в законодавстві. Також відбуваються зміни щодо безпеки й Україна модернізує свої структури з розвідки. А якщо говорити про боротьбу з корупцією та боротьбу з тероризмом, то це важливо для України. Адже це дає стати більш сильною державою. І боротися не тільки проти Рросії як з агресором. А також допомагає стати ближче до НАТО», - зауважив генсек.

Він також зазначив, що однією з ключових тем на зустрічі була співпраця держав-членів НАТО з Україною у сферах безпеки та реформ.

«Як ми можемо використовувати Раду Україна-НАТО для того, щоб далі працювати над вступом. І ми обговорили програму роботи, щоб далі говорити про питання модернізації українського суспільства. Частина законів, частина кроків вже була зроблена, імплементована. Ми бачимо певні кроки щодо боротьби з корупцією і це процес, який триває», - підкреслив генеральний секретар НАТО.

Нагадаємо, Кулеба різко відреагував на пропозиції віддати частину України в обмін на членство в НАТО.

Раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що Україна стане членом НАТО за умови проведення реформ після війни.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області