Швейцарія заморозила російські активи на $8,8 млрд

19:11, 1 грудня 2023
За попередньою оцінкою, Швейцарія заморозила активи рф на суму близько 8,8 млрд доларів.
Швейцарія заморозила російські активи на $8,8 млрд
Джерело фото: rada.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Швейцарія оголосила про замороження фінансових активів росіян на суму приблизно 7,7 мільярда швейцарських франків (близько 8,81 мільярда доларів), що є наслідком санкцій, запроваджених проти рф через вторгнення в Україну, – пише Reuters.

Ця нова сума становить незначне збільшення порівняно з попередніми 7,5 мільярдами франків, які були заблоковані урядом Швейцарії минулого року внаслідок санкцій, запроваджених Європейським Союзом.

Державний секретаріат з економічних питань (SECO), який відповідає за контроль за санкціями, наголосив, що оцінка в 7,7 мільярда франків є лише попередньою та може бути змінена. Передбачається, що більш точна сума буде відома до кінця другого кварталу 2024 року, коли швейцарські банки звітують уряду.

Збільшення обсягу заморожених активів пов'язане з розширенням списку, до якого увійшли 300 осіб і 100 компаній і організацій протягом останніх 12 місяців. Цей список включає прибуток від різних джерел, таких як грошові депозити, облігації, акції, нерухомість та розкішні автомобілі.

Крім того, Берн заблокував переміщення активів в іноземній валюті на суму 7,4 мільярда франків, що належать російському центральному банку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду