«Залізний купол» дав збій: Ізраїль розслідує технічну несправність

08:45, 3 грудня 2023
ЦАХАЛ перевіряє можливу осічку ракети-перехоплювача «Залізного куполу».
«Залізний купол» дав збій: Ізраїль розслідує технічну несправність
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У результаті збою в роботі системи ПРО Ізраїлю «Залізний купол», одна з ракет впала в Тель-Авіві, – повідомляє The Times of Israel.

За даними Армії оборони Ізраїлю, розпочала розслідування після того, як були оприлюднені відеозаписи, на яких видно, як ракета-перехоплювач «Залізний купол» відмовляє та падає у центральній частині Ізраїлю.

ЦАХАЛ, у відповіді на запит щодо цього інциденту, розглядає можливість, що ракетний перехоплювач відмовив через технічну несправність. «Інцидент розслідується», – зазначено в повідомленні.

«Вивчається ймовірність того, що перехоплювач [ракета] впав у країні через технічну несправність», – йдеться у відповіді ЦАХАЛу на запит з цього приводу.

Наразі немає повідомлень про жертв чи постраждалих внаслідок цього інциденту.

Ракета «Тамір» була випущена у відповідь на ракетний обстріл Тель-Авіва та прилеглих районів з сектора Газа. Хоча ракети «Тамір» іноді можуть виходити з ладу, у більшості випадків це не призводить до серйозних наслідків.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва