В Італії екоактивісти пофарбували Гранд-канал у Венеції у зелений колір — Reuters

18:17, 10 грудня 2023
Візуальний ефект був створений нешкідливим барвником флуоресцеїном, який використовується в промисловості для відстеження предметів у воді.
В Італії екоактивісти пофарбували Гранд-канал у Венеції у зелений колір — Reuters
Джерело фото: REUTERS/Manuel Silvestri
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Італійські екоактивісти в суботу, 9 грудня, пофарбували Гранд-канал Венеції в зелений колір на знак протесту проти, за їхніми словами, відсутності прогресу на кліматичному саміті COP28 у Дубаї. Про це повідомляє «Reuters».

Активісти з групи Extinction Rebellion, які звисали з мосту Ріальто за допомогою мотузок для лазіння, також демонстрували банер із написом: «COP28: Поки уряд говорить, ми висимо на волосині».

«Через кілька годин ці води стануть такими, якими вони були раніше», — заявили в Extinction Rebellion.

Активісти заявили, що візуальний ефект був створений нешкідливим барвником флуоресцеїном, який використовується в промисловості для відстеження предметів у воді.

Однак мер Венеції Луїджі Бругнаро засудив такі дії. За словами мера, в суботу під час акції протесту рух човнів на Гранд-каналі було зупинено, а воду в каналі і нещодавно відреставровані колони на мосту Ріальто довелося перевірити з міркувань безпеки.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду