Команда Трампа готується оскаржити дискваліфікацію на передвиборах у двох штатах

14:59, 30 грудня 2023
Радники готуються оскаржити рішення в Колорадо та Мен щодо дискваліфікації Трампа з первинних виборів Республіканської партії.
Команда Трампа готується оскаржити дискваліфікацію на передвиборах у двох штатах
Джерело фото: EPA/UPG
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У вівторок, 2 січня, радники колишнього президента Дональда Трампа готуються оскаржити рішення про його дискваліфікацію на праймеріз у штатах Колорадо та Мен. За інформацією The New York Times, вони зазначили, що такий крок буде зроблено через рішення штатних судів, які заблокували участь Трампа у первинних виборах Республіканської партії через події, пов'язані з нападом на Капітолій у січні 2021 року.

У штаті Мен, де держсекретар відмовив Трампу в участі у виборах, планують подати апеляцію до суду. Щодо рішення Колорадо, яке скасувало його участь на праймеріз, буде подано оскарження до Верховного суду США.

Після того, як штат Мен заборонив Трампу брати участь у виборах, це стало другим випадком, коли були застосовані статті розділу 3 14-ї поправки до Конституції, яка забороняє участь будь-якій особі, яка "брала участь у повстанні чи надавала допомогу ворогам".

Особи, близькі до Трампа, зазначають його приватні коментарі, в яких він висловлює переконання, що Верховний суд прийме рішення проти рішень у справах Колорадо та Мен. Однак, за їх словами, Трамп також висловлює занепокоєння, що консервативні судді можуть виносити рішення проти нього через політичний тиск.

Ці рішення щодо участі Трампа в первинних виборах створюють неоднозначність у конкурсі висунення від Республіканської партії. Це стає об'єктом уваги ЗМІ та відверто викликає обговорення у політичних колах, залишаючи невизначеною подальші кроки колишнього президента та його команди.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України