Німецький фармацевтичний гігант Stada йде з ринку росії

20:32, 2 січня 2024
Компанія виводить заводи в окрему самостійну фірму «Ніжфарм» і готує їх до продаж.
Німецький фармацевтичний гігант Stada йде з ринку росії
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Одна з найбільших фармацевтичних компаній Німеччини Stada виходить із російського ринку. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Фармгігант виводить заводи в окрему самостійну фірму «Ніжфарм» і готує їх до продаж.

Як відомо, російський ринок був для великого виробника ліків Stada, що має виробничі майданчики в 10 країнах Європи та Азії, другим за важливістю після німецького та забезпечував близько 15% виручки. У РФ працював кожен шостий співробітник фірми.

Stada була найбільшим іноземним інвестором у російську фармацевтичну промисловість – за два десятиліття вклала понад $1 млрд. Керівництво компанії залишати РФ не збиралося, посилаючись на те, що міжнародні санкції на ліки не поширюються.

Навесні 2023 року голова правління Петер Гольдшмідт поскаржився уряду ФРН на тиск з боку української влади , яка вимагає припинити постачання ліків на російський ринок. Він заявляв, що опинившись перед вибором, відмовиться від роботи в Україні на користь бізнесу в Росії.

Однак власники Stada вирішили зняти російські активи з балансу компанії, щоб покупці могли придбати в 2024 році фірму, що добре розвивається, без зайвого вантажу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду