Євросоюз розглядає жорсткі заходи проти Угорщини за блокування допомоги Україні, — ЗМІ

08:36, 23 січня 2024
Держави-члени ЄС готові ухвалити пакет допомоги Україні на саміті в Брюсселі, незалежно від того, чи підтримає його Угорщина.
Євросоюз розглядає жорсткі заходи проти Угорщини за блокування допомоги Україні, — ЗМІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Лідери Європейського союзу готові вдатися до протистояння з Угорщиною, якщо прем'єр-міністр Віктор Орбан продовжить блокувати пакет допомоги Україні у розмірі 50 млрд євро на саміті ЄС наступного тижня. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела.

Видання уточнює, що 22 січня Угорщина виступила проти пропозиції блоку створити новий фонд, щоб забезпечити надійніший спосіб доставки критично важливої військової допомоги Україні. Цей крок було зроблено після того, як у середині грудня Орбан заблокував рішення про надання фінансової допомоги Києву.

За даними джерел видання, члени ЄС готові ухвалити пакет заходів щодо України на саміті в Брюсселі незалежно від підтримки Угорщини. Якщо Орбан продовжить блокувати рішення, воно може бути ухвалене 26 країнами без участі Угорщини. Вони зазначають, що наразі йде підготовка до такого сценарію.

Як запасний варіант розглядається можливість перерахування коштів Києву поза бюджетним процесом ЄС.

Джерела також зазначають, що проти Угорщини можуть бути запроваджені штрафні заходи – аж до позбавлення Будапешта права голосу як держави-члена ЄС.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва