Данія готова передати Україні всю артилерію та ППО

11:29, 18 лютого 2024
Данія закликає Європу передати Україні артилерію та боєприпаси.
Данія готова передати Україні всю артилерію та ППО
Джерело фото: president.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прем'єр-міністрка Данії Метте Фредеріксен звернулася до європейських лідерів з закликом негайно передати Україні необхідне військове обладнання, включаючи артилерію, боєприпаси та системи протиповітряної оборони (ППО). Про це вона заявила під час Мюнхенської безпекової конференції, пише Укрінформ.

Фредеріксен відзначила, що у дискусіях на конференції не вистачає обговорень про термінову потребу України у зазначеному військовому обладнанні. Вона наголосила, що Європа має відповідні ресурси для надання допомоги, і закликала інших лідерів діяти на цьому напрямку.

«Але Україна у нас просить боєприпаси і артилерію зараз. Ми, Данія, вирішили передати Україні всю свою артилерію. Тому вибачте, друзі, в Європі є військове обладнання, це питання не лише виробництва. У нас є зброя, боєприпаси, системи ППО, які ми поки що не використовуємо. Їх треба передати Україні» - підкреслила Фредеріксен.

Вона також висловила переконаність, що незалежно від ситуації в США, Європа повинна брати на себе відповідальність за власну безпеку і здатність діяти відповідно до потреб часу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України