Боррель запропонував країнам ЄС створити для України фонд допомоги у розробці дронів та ШІ

19:28, 26 лютого 2024
ЄС може створити фонд допомоги Україні у війні з рф.
Боррель запропонував країнам ЄС створити для України фонд допомоги у розробці дронів та ШІ
Джерело фото: antikor
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховний представник Європейського союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що пропонує країнам-членам створити фонд допомоги для України у розробці дронів і штучного інтелекту для забезпечення безпеки країни в умовах війни на сході. Про це повідомляє видання El Diario.

«Я збираюся запропонувати державам-членам фонд для допомоги Україні в розробці нових інструментів цієї війни: безпілотників і штучного інтелекту», - заявив Боррель.

За словами глави дипломатії ЄС, у війні на сході України ключову роль відіграють системи зв'язку і наведення. Він підкреслив ефективність малих безпілотників, які можуть легко знищити танки та інші цілі.

«Це невеликі безпілотники, дальність польоту яких становить 20 кілометрів, вони несуть двокілограмовий заряд вибухівки, коштують дуже мало і більше не потрібні, щоб знищити танк», - зауважив він.

Боррель підкреслив необхідність розвитку нових технологій, спрямованих на боротьбу з масованими атаками малих безпілотників. Він також відзначив значення розвитку штучного інтелекту та інших сучасних аспектів ведення війни для забезпечення безпеки країн.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України