У квітні в японському місті Кіото закриють деякі вулиці для туристів

21:12, 8 березня 2024
Так місцева влада боротиметься з напливом туристів, які неввічливо поводяться з традиційними артистками — гейшами.
У квітні в японському місті Кіото закриють деякі вулиці для туристів
Джерело фото: Tianshu Liu / Unsplash
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Відвідувачам району гейш Ґіон – одного з найпопулярніших місць для огляду в японському місті Кіото – буде заборонений вхід у деякі його мальовничі провулки, оскільки влада Японії намагається впоратися із випадками поганої поведінки серед туристів.

Про це пише «The Gurdian».

Як пишуть у виданні, у районі Ґіон традиційні артистки гейко та майко регулярно стають мішенню туристів зі смартфонами. Деякі з яких навіть ігнорують знаки з проханням триматися на відстані та не торкатися коштовних кімоно. Крім того, також надходили скарги про вторгнення на приватну власність.

У грудні 2023 року рада мешканців району закликала владу міста вжити заходів проти недисциплінованих туристів, скаржачись на те, що їхній район — «не тематичний парк».

Представники Кіото заявили, що вирішили вирішили заборонити в’їзд на деякі вузькі вулиці Ґіона для туристів. Рішення має набути чинності наступного місяця, хоча незрозуміло, як це обмеження буде виконуватися.

Попередньо, на вулицях міста встановлять інформативні знаки. Головна вулиця району – Ханамікоджі – залишиться відкритою для туристів.

Попередні спроби заохотити туристів не наближатися до гейко та майко, включаючи таблички та штрафи до 10 000 ієн за фотографування без згоди, не стримали відвідувачів, які мали намір зробити фото, пишуть у виданні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська