Індія викрила масштабну схему торгівлі людьми для участі у війні на боці росії проти України

21:36, 8 березня 2024
Щонайменше двоє чоловіків, які поїхали за роботою до росії, загинули під час війни в Україні.
Індія викрила масштабну схему торгівлі людьми для участі у війні на боці росії проти України
Джерело фото: GETTY IMAGES
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Індії розкрили масштабну схему торгівлі людьми, яка направляла молодих людей до росії з обіцянкою роботи, але фактично змушувала їх брати участь у війні проти України. Як повідомляє Reuters за даними індійського Центрального бюро розслідувань (CBI), така мережа діяла у кількох штатах Індії.

За цією схемою до росії було відправлено приблизно 35 осіб, що перевищує кількість, про яку раніше заявляли у міністерстві закордонних справ Індії. Щонайменше двоє чоловіків, які поїхали до росії за роботою в армії, загинули під час війни в Україні, повідомили їхні родини. Інші жертви торгівлі людьми зазнали тяжких поранень у зоні бойових дій. Посольство Індії в рф підтвердило загибель лише однієї людини.

Торговці людьми знаходили своїх жертв через соціальні мережі та місцевих агентів. Громадяни Індії, які стали жертвами цієї схеми, були навчені бойовим навичкам і відправлені на передові бази у зоні російсько-української війни проти їхнього бажання.

Наразі відбуваються обшуки в кількох місцях, у тому числі в Нью-Делі та Мумбаї. Поліція вже вилучила 50 мільйонів рупій готівкою та деякі документи і електронні записи. Кілька підозрюваних також були затримані для подальшого допиту.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду