Затримка поставки Україні NASAMS: міністр оборони Канади пояснив причини

11:23, 11 березня 2024
Затримки у виконанні контракту на NASAMS викликані фінансуванням з боку США.
Затримка поставки Україні NASAMS: міністр оборони Канади пояснив причини
Джерело фото: pravda.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністр оборони Канади Білл Блер пояснив причини затримки передачі комплексу протиповітряної оборони NASAMS, придбаного для України. За даними Edmonton Journal, основною причиною затримки є недостатнє фінансування з боку Сполучених Штатів. Замовлення на суму 406 мільйонів доларів, зроблене понад рік тому, до сих пір не було виконано.

«Американці повинні забезпечити фінансування, щоб завершити контракти з виробником Kongsberg Defense and Aerospace. Ми намагалися це прискорити. На жаль, США зіткнулися з певними труднощами», - пояснив Білер.

За словами міністра, без спільної угоди на закупівлю NASAMS через стандартний процес закупівель пройшло б декілька років. Однак він підкреслив, що всі сторони розуміють важливість цього проекту.

«Ми це обіцяли, Україні це потрібно. Ми хочемо, щоб це було доставлено якомога швидше... Україна сказала, що вони хочуть, щоб ми продовжували придбання цих ракет NASAMS якомога швидше, і ми робимо все якомога швидше, щоб це сталося», - додав Білер.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області