США проведуть антимонопольні перевірки щодо Microsoft, OpenAI та Nvidia

16:25, 7 червня 2024
Мін'юст США та FTC перевірять Microsoft, OpenAI і Nvidia через занепокоєння щодо використання штучного інтелекту.
США проведуть антимонопольні перевірки щодо Microsoft, OpenAI та Nvidia
Джерело фото: pymnts.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство юстиції Сполучених Штатів Америки та Федеральна торгова комісія уклали угоду, яка дозволить їм провести антимонопольні перевірки щодо компаній Microsoft, OpenAI та Nvidia. Про це повідомляє агентство Reuters.

Угода між двома агентствами свідчить про зростаюче занепокоєння стосовно концентрації в галузях, що формують штучний інтелект. Компанії Microsoft і Nvidia не лише домінують у своїх галузях, але й є двома найбільшими компаніями світу за ринковою капіталізацією.

Американські антимонопольні органи висловили низку занепокоєнь щодо штучного інтелекту, включаючи переваги компаній Big Tech у доступі до даних для навчання моделей штучного інтелекту, вплив генеративного штучного інтелекту на ринок творчої праці та партнерські відносини між компаніями, які можуть використовуватися для обходу процедур розгляду злиттів і поглинань.

Згідно з повідомленням, Міністерство юстиції візьме на себе ініціативу в розслідуванні можливого порушення антимонопольного законодавства Nvidia, тоді як FTC дослідить поведінку OpenAI та Microsoft.

Зазначається, що Nvidia контролює близько 80% ринку мікросхем штучного інтелекту, включаючи кастомні процесори, які використовуються компаніями, що займаються хмарними обчисленнями, такими як Google, Microsoft та Amazon.

Угода між двома регуляторами була укладена після того, як FTC в січні цього року зобов'язала деякі компанії, включаючи OpenAI, Microsoft, Alphabet, Amazon і Anthropic, надати інформацію про нещодавні інвестиції та партнерства у сфері розробки штучного інтелекту та хмарних сервісів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська