У Болівії військові спробували захопити владу: держпереворот закінчився арештом генерала

08:11, 27 червня 2024
Поліція заарештувала лідера спроби військового перевороту — екскомандувача армії генерала Хуана Хосе Суньїгу — через кілька годин після того, як військові штурмували президентський палац.
У Болівії військові спробували захопити владу: держпереворот закінчився арештом генерала
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Болівії військові спробували вчинити державний переворот. Про це повідомляє Reuters.

Зокрема, у середу, 27 червня, військові підрозділи на чолі з нещодавно відставленим генералом Хуаном Хосе Зунігою зібралися на центральній площі столиці Ла-Паса, де розташовані президентський палац і парламент. Зокрема, повідомляється, що його звільнили днями через критику колишнього президента Ево Моралеса.

Бронемашина протаранила двері президентського палацу, і всередину увірвалися солдати.

«Сьогодні країна стикається зі спробою державного перевороту. Сьогодні країна знову стикається з інтересами, спрямованими на те, щоб демократія в Болівії була перервана. Нам потрібно, щоб болівійський народ організувався і мобілізувався проти державного перевороту на користь демократії», — сказав президент Болівії Луїс Арсе.

Через кілька годин військові на бронетехніці відійшли з площі, яку взяла під контроль поліція.

Згодом президент привів до присяги нового командувача Збройних сил Хосе Вілсона Санчеса, який закликав солдатів повернутися до казарм, а їхніх командирів – уникнути кровопролиття.

Хуан Хосе Суньїга був заарештований за кілька годин після початку подій. Він заявив, що президент країни нібито сам попросив організувати спробу перевороту для підвищення свого рейтингу, додає агентство.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд